Νεα Η ΑΡΓΩ ΣΤΗ TALL SHIPS REGATTA

Αργώ Βόλος

Η Αργώ στην Ρεγκάτα Ιστορικές Θάλασσες 2010 Historical Seas Tall Ships Regatta

Η Ιστιοδρομία των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες» θα λάβει χώρα το Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου 2010 στον Βόλο.

Η πόλη του Βόλου επιλέχθηκε απο τους διοργανωτές του αγώνα: Sail Training International ώς η πόλη εκκίνησης. Πιό συγκεκριμένα, ο πρώτος αγώνας ξεκινάει από το Βόλο στις 12 Μαΐου, με περιοχή εκκίνησης τα νότια της νήσου Σκιάθου, περίπου 30 μίλια από το Βόλο.

Η φιλοξενία της Ιστιοδρομίας των Tall Ships "Ιστορικές Θάλασσες" θα συνδυαστεί με έναν αριθμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και με σημείο αναφοράς ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά ένα αντίγραφο της αρχαίας Αργούς, που κατασκευάστηκε βάσει περιγραφών και απεικονίσεων του αρχαίου πρωτοτύπου. Το σύγχρονο σκάφος αναμένεται να αναβιώσει στο μέλλον το αρχαίο ταξίδι των Αργοναυτών, αποπλέοντας με πλήρωμα εθελοντών νέων, μέσω των Δαρδανελίων και τις ακτές της Μικράς Ασίας, στη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια πορεία που θα ακολουθήσει και ο στόλος των Μεγάλων Ιστιοφόρων που μετέχουν στην Ιστιοδρομία.

Ο Βόλος αναμένει να καλωσορίσει τους νέους εκπαιδευόμενους, τα πληρώματα, τα πλοία και τους διεθνείς επισκέπτες στην τριήμερη "αργοναυτική" γιορτή, πριν ανοίξουν πανιά στην αναζήτηση για το δικό τους "Χρυσόμαλλο Δέρας".

Argo in regatta Volos Αργώ Βόλος

Περισσότερες Φωτογραφίες Εδω!

 

Η Ιστιοδρομία των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες» θα λάβει χώρα το Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου 2010, τελειώνοντας έγκαιρα ώστε τα συμμετέχοντα πλοία να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να επιστρέψουν στη Βόρεια Ευρώπη για να λάβουν μέρος στους «Αγώνες των Tall Ships» (The Tall Ships’ Races).

Το πρώτο σκέλος της Ιστιοδρομίας των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες», θα ακολουθήσει τη διαδρομή, που σύμφωνα με το μύθο, ακολούθησε ο Ιάσων και οι Αργοναύτες σε αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος, από το Βόλο της Ελλάδος (9-12 Μαΐου) διαμέσου των Δαρδανελλίων στη Μαύρη Θάλασσα. Το επόμενο λιμάνι προσέγγισης (ή κατάπλου) θα είναι η Βάρνα της Βουλγαρίας (21-24 Μαΐου), από όπου η αναχώρηση θα συμπέσει με την Εθνική Εορτή της Βουλγαρίας (24 Μαΐου). Από εκεί ο στόλος θα αγωνιστεί μέχρι την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία (27-30 Μαΐου), όπου η Ιστιοδρομία θα αποτελέσει επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010. Από εκεί ο στόλος θα κάνει διαδρομή κρουαζιέρας αλλά και θα αγωνιστεί μέχρι το Λαύριο στην Ελλάδα (4-7 Ιουνίου) στα περίχωρα της Αθήνας και κοντά σε μία πλειάδα άλλων ιστορικών και πολιτιστικών τοποθεσιών στην περιοχή της Αττικής.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με:
Διαδρομή αγώνα και τα λιμάνια υποδοχής
Πώς να λάβει μέρος το σκάφος σας...
Πως να δηλώσετε συμμετοχή ως πλήρωμα...